Onderzoek binnen het Neuro-ophthalmologisch centrum
LOA/LHON is een moeilijk te behandelen ziekte die veel invloed heeft op het dagelijks leven van patiënten. Omdat wij de meeste LHON-patiënten in Nederland behandelen en de topspecialisten in LHON in huis hebben, kunnen wij belangrijk wetenschappelijk onderzoek doen. Bijvoorbeeld naar de behandeling met het medicijn Raxone en naar gentherapie. Dit doen wij in ons onderzoeksinstituut (R.O.I). Voor een nog krachtigere samenwerking in LHON-onderzoek werken wij hierin samen met het Maastricht UMC.
Hoe werkt het Neuro-ophthalmologisch centrum?
Met de verwijsbrief van uw huisarts of oogarts kunt u een eerste afspraak maken bij ons Neuro-ophthalmologisch centrum. De oogarts zal uw oog en oogzenuw onderzoeken, bijvoorbeeld met een OCT-onderzoek. Soms is er een MRI- of CT-scan nodig. Dit onderzoek gebeurt in het Erasmus MC. Het centrum werkt voor de beste oogzorg vaker samen met andere afdelingen. Van de neurologen en KNO-specialisten van het Erasmus MC, tot het Centrum Interne Geneeskunde. Zo zorgen we samen voor de beste oogzorg.
Het Neuro-ophthalmologisch centrum vindt u op Schiedamse Vest 180. Heeft u hier een afspraak? Meldt u dan eerst bij de informatiebalie in de hal.
Kwaliteit
Onze specialisten
"Wij zijn 1 van de weinige centra in Nederland die LHON kunnen behandelen met het medicijn Raxone. Meer dan 80% van de LHON-patiënten komt dan ook naar ons centrum."
Veelgestelde vragen
Is er een patiëntenvereniging voor LOA/LHON?
Is gentherapie een oplossing voor LOA/LHON?
Waar kan ik begeleiding vinden in het omgaan met LOA/LHON?
Wat is mijn toekomstverwachting bij drusen van de oogzenuw?
Zijn er medicijnen tegen LOA/LHON?
Afspraak maken of verwijzen
Bij het Neuro-ophthalmologisch centrum van Het Oogziekenhuis Rotterdam kunt u alleen terecht als u al onder behandeling bent bij een arts in een ander ziekenhuis. Dan kan deze arts u als dat nodig is verwijzen naar het Neuro-ophthalmologisch centrum voor een behandeling.