Koninklijke onderscheiding voor oogarts Dion Paridaens

Wij zijn enorm trots op onze oogarts Dion Paridaens, die door Koning Willem-Alexander is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. De onderscheiding werd op 13 september uitgereikt tijdens een galadiner van de European Society of Ophthalmic Plastic & Reconstructive Surgery in de Laurenskerk en is een erkenning voor o.a. zijn belangrijke bijdrage aan het verbeteren van gespecialiseerde oogchirurgie en het opleiden van nieuwe oogartsen.

Dion Paridaens

Paridaens werkt sinds 1996 als oogarts bij Het Oogziekenhuis Rotterdam en is gespecialiseerd in complexe operaties aan de oogkas en oogleden. Hij heeft in deze periode niet alleen met hart en ziel zorg verleend aan patiënten, maar zich ook op veel andere wijzen ingezet om de zorg in zijn vakgebied, orbita- en oculoplastische chirurgie, verder te ontwikkelen en zijn kennis en vaardigheden uit- en over te dragen. Niet alleen aan een nieuwe generatie oogartsen, maar ook aan collega’s wereldwijd.

Naast zijn klinische werk heeft hij een wereldwijd opleidingsprogramma opgezet en meer dan 200 wetenschappelijke publicaties geschreven, een uitzonderlijke prestatie voor een niet-academisch oogarts. Hij heeft dit grotendeels in zijn vrije tijd gedaan. Daarnaast is hij auteur van diverse lesboeken en een veelgevraagd spreker op internationale congressen. Ook is hij medeoprichter van het Schildkliercentrum Rotterdam en bekleedt hij belangrijke functies binnen internationale wetenschappelijke verenigingen, waaronder de European Society of Ophthalmic Plastic & Reconstructive Surgery (ESOPRS), waarvan hij momenteel president is.

Wij ervaren Dion Paridaens dagelijks als een zeer gedreven en betrokken oogarts, opleider en onderzoeker met een groot verantwoordelijkheidsgevoel voor de oogheelkundige zorg in Het Oogziekenhuis Rotterdam, in de regio en ook ver daarbuiten. 

Wij feliciteren Dion Paridaens met deze welverdiende eer en bedanken hem voor zijn inzet voor onze patiënten!

Dion Paridaens

Foto's door Rogier Muller