Leergang oogheelkunde
Heb je een (para-)medische achtergrond of opleiding en heb je in je werk direct contact met patiënten? Dan geeft de Leergang oogheelkunde je precies de juiste basis in de oogzorg.
In 10 lesavonden worden alle aspecten van de oogheelkunde behandeld. Onderwerpen als anatomie, fysiologie en medische en chirurgische retina komen aan bod.
De Leergang oogheelkunde gaat elk jaar in september van start met lessen op woensdagavond van 17.00-20.00 uur. Je bereidt je vooraf voor via e-learningmodules. Daarnaast volg je een stage op bijvoorbeeld de polikliniek oogheelkunde bij jouw eigen organisatie en voer je een opdracht uit. De opleiding wordt afgerond met een kennistoets.
Ook medewerkers van Het Oogziekenhuis nemen deel aan de opleiding. Samen met medewerkers van andere ziekenhuizen en zorginstellingen ontstaat zo elke keer een diverse groep deelnemers.
Wegwijs in de oogheelkunde
Ben je administratief of ondersteunend medewerker in een zorginstelling? De opleiding Wegwijs in de oogheelkunde doet precies wat het zegt. In 6 avonden word je wegwijs gemaakt in de oogheelkunde.
Thema’s als anatomie, fysiologie en glaucoom komen onder andere aan bod. Deze opleiding start 2 keer per jaar, in februari/maart en september. Elke 2 weken is er les op donderdagavond van 17.30 tot 19.30 uur. Je bereidt je voor via e-learningmodules. Een stage van een dagdeel binnen bijvoorbeeld een oogpolikliniek in je eigen organisatie hoort ook bij de opleiding. Je sluit de lesreeks af met een kennistoets.
Training oogdruppelen en hulpmiddelen
Niet alleen bij Het Oogziekenhuis zorgen wij voor gezondere ogen. Als verpleegkundige, verzorgende, doktersassistente of nurse practitioner kun je ook in aanraking komen met de zorg voor het oog. Bijvoorbeeld bij vragen van patiënten of behandelingen van het oog. Met een training van Het Oogziekenhuis heb je de juiste informatie en weet je hoe je het beste kunt handelen. Bijvoorbeeld bij oogdruppelen. Iedereen kan het, maar weinig mensen doen het op de goede manier. Maar hoe leg je je patiënt helder uit hoe het wel moet?
Na de training 'Oogdruppelen en hulpmiddelen' weet je precies hoe je patiënten en mantelzorgers leert om zelfstandig en adequaat te oogdruppelen. Of één van de hulpmiddelen te gebruiken. Bij de training oogdruppelen horen e-learning, een aantal protocollen en een beslisboom voor oogdruppelhulpmiddelen.
Meer informatie
Wil je meer informatie ontvangen over een van onze opleidingen? Mail dan naar opleidingen@oogziekenhuis.nl en we sturen de informatie naar je toe.