Botulinetoxine A bij blefarospasmen
Bij blefarospasmen is de spierspanning in uw oogleden te hoog. Door de injecties met botulinetoxine A (bijvoorbeeld Botox®) verslapt de kringspier die het probleem veroorzaakt. Zo vermindert het ongewilde knipperen en knijpen. We gebruiken deze behandeling rond het oog ook wel eens bij scheelzien. Of bij de behandeling van uitgedroogde ogen of storend dubbelzien.
Wat is een behandeling met Botox® bij blefarospasmen?
Tijdens de behandeling spuiten we op 4 tot 5 plekken een heel klein beetje Botox® in de verkrampte spier rond het oog. Als uw wenkbrauw ook meedoet bij het ongewilde knijpen en knipperen, kunnen we de behandeling uitbreiden. We geven dan injecties boven de wenkbrauw. Na 1 tot 2 weken merkt u dat de spier verslapt. Het verschilt per persoon hoe lang deze verslapping duurt: na ongeveer 2 tot 3 maanden heeft de spier zijn kracht weer terug.
Bij de eerste behandeling gaan we uit van de standaarddosering en de standaard injectieplaatsen. Afhankelijk van het effect kunnen we dit bij vervolgbehandelingen aanpassen.
Meestal wordt op 4 tot 5 plekken per oog de Botox ® ingespoten
Een Botoxbehandeling bij blefarospasmen in Het Oogziekenhuis Rotterdam
In Het Oogziekenhuis Rotterdam voeren we de botoxbehandeling uit op de polikliniek. Na de korte behandeling kunt u direct weer naar huis. De injecties hebben meestal weinig bijwerkingen. Mensen die veel last hebben van blefarospasmen zijn dan ook vaak zeer tevreden met deze behandeling. Het effect van de behandeling neemt wel langzaam af. Samen met de oogarts kunt u besluiten of u na de eerste 2 maanden met de behandeling wilt doorgaan.
Afspraak maken of verwijzen
Heeft u een verwijsbrief van uw huisarts (of in sommige gevallen van de optometrist)? Dan kunt u een afspraak maken bij Het Oogziekenhuis Rotterdam.
Bent u al in behandeling bij een oogarts in een ander ziekenhuis? Dan kan uw oogarts als dat nodig is een verwijzing regelen naar ons ziekenhuis.